Iitu on rodultaan owczarek podhalanski, ja tullut minulle 8vkon ikäisenä alkuvuodesta 2005, eli täyttää kokonaiset 3v. joulukuun 28.pvä. Iitu on luonteeltaan tyypillinen podhalanski, varautunut vieraita kohtaan, mutta tutuille lempein nallekarhu mitä kuvitella saattaa. Iitu rakastaa haukkumista, ja vartioi kotia ja mammaa vähän liiankin tehokkaasti, vaan minkäs teet, näin on tämä koira luotu tekemään!

Kotikulmilla haukutaan kaikki mikä liikkuu, ja tähän on naapuritkin jo tottuneet. Muualla liikuttaessa kuitenkin käyttäytyy välinpitämättömästi kaikkia vieraita kohtaan, kunhan eivät tuppaa liian lähelle... ;) Iitullakin toki on myös hyviä päiviä, jolloin kuka tahansa saa tulla silittelemään, mutta yleensä ei ihan heti lähelleen päästä. Tietysti riippuu myös paljon ihmisestä!

Kun Iitu on saanut rauhassa, omilla ehdoillaan tutustua ihmiseen, tulee hänestä heti paras kaveri! :D Kaverini ovat tähän jo tottuneet, ja yleensä meille tullaan vaihtovaatteet kassissa mukana, ja ensimmäiseksi käydään vaihtamassa vaatteet veskissä... hehee.. Iitu kuvittelee olevansa taskukokoinen puudeli ja rakastaa sylissä olemista.